Ev-İskenderun Sancağı 1934 /Talin Azar (inceleme: kolektif)
  •  28.08.2023 18:35

Sonuç olarak tarihsel olayların etrafında şekillenen bu roman, karakterlerinizi derinlemesine keşfetme ve okuyucuları hem duygusal hem de entelektüel olarak tatmin etme fırsatı sunuyor okura. Üçüncü kişili anlatımın ve zamanda sıçramaların bu süreci daha da güçlendirebildiğini görebiliyoruz.

Devamını Okuyun  
"Geçmişten ders çıkarmalı, özür dilemeliyiz"/Mahmut Şenol'un Alper Ünlü'yle "Uzaktaki Boşluk" Romanıyla İlgili Röportajı*
  •  28.08.2023 13:50

Bu nedenle “Uzaktaki Boşluk” bir tarih romanı gibi görünse de, benim için sıradan insanlar, sıradan yaşantılıklar, komşuluklar, yemekler,aşk ya da mekânların bu yoğun tarihsel akış içinde ele alındığı bir roman…

Devamını Okuyun  
"Kör Nefret" Üstüne- Savaş ÜNLÜ
  •  17.08.2023 12:13

Romanın tümünde bir kasaba tablosu çizilmiş. Bazı olumsuzluklara karşın insana sıcacık, sevimli gelen bir kasaba. İnsanıyla, yaşanılan olaylarıyla, orada yaşayan insanlarıyla bir kasabaydı anlatılanlar. Yaşamda ne kadar insan tipi varsa romanda okuyucuya el sallıyor. Bildiğimiz, duyduğumuz, tanık olduğumuz kahramanlar bunlar.

Devamını Okuyun  
Gerçeğin Acı Tanıklıklarında "Coğrafya"nın  Metinleri: Kan ve Tuz, Derin ve Karanlık Öyküler/Erinç Büyükaşık
  •  02.08.2023 11:37

Çocuk öyküleri ve romanlarıyla da tanıdığımız eğitimci yazarın bu romanını tam da "sıradışılık"var ve "anomali"nin hüküm bir coğrafyaya "samimi" ve "özgün" bir bakış gözüyle de okumak mümkün bu noktada.

Devamını Okuyun  
"Ormanın Kalbi"nde Yazarın Yolculuğu/Heart of The Forest
  •  31.07.2023 16:28

"Ormanın Kalbi'' geleneksel suluboya teknigi ile yazarın resimlendirdiği ve kaleme aldığı bir çocuk romanı. Dostluğu, cesareti ve doğanın önemini cocuklara aşılamayı düstur edinen; edebiyatta ekolojist yaklaşımıyla dikkat çeken iç açıcı ve büyüleyici bir hikâye bir anlamda.

Devamını Okuyun  
“Aşkın Durumları: Kendime Anlatılarım” (Umut Çetin)Üzerine Bir Değerlendirme/ Doç. Dr. Cenker Atila*
  •  31.07.2023 16:11

Umut Çetin’in yazıları, kimi zaman “kral çıplak” diyen bir çocuğun naifliği, kimi zaman da bir Antik Çağ filozofunun sorularıyla karşılıyor bizi. Cevapsız sorular...

Devamını Okuyun  
Arz Cephesinde Yeni Bir Şey Yok, Fihrist Kitap/Emrecan DOĞAN
  •  16.06.2020 00:00

Bilimkurgu Kulübü’nün yeni seçkisi; Arz Cephesinde Yeni Bir Şey Yok, Fihrist Kitap etiketiyle 28 Temmuz’da yayımlandı. 8 Ekim 1999 tarihinde başta bir öğrenci topluluğu iken evrimleşip ciddi bir oluşum olan Bilimkurgu Kulübü, İsmail Yamanol tarafından kuruldu.

Devamını Okuyun  
Enver Karahan’ın İncelemesiyle:       ”Gerçeğin Canı Cehenneme”
  •  15.04.2020 00:00

Toplumcu gerçekçilik türünde 11 öykünün yer aldığı ”Gerçeğin Canı Cehenneme” isimli kitap, yazar Mehmet Ali Güner’in çoğunlukla yaşanmış ve yaşanması muhtemel olayların anlatıldığı; acı, hüzün, ayrılık, yoksulluk ve ölüm temalarının..

Devamını Okuyun  
SEÇTİKLERİMİZ
  •  04.03.2020 00:00

Yeni çıkanlar...Bizim Seçtiklerimiz (Kültür,edebiyat, sanat yayınlarından bize ulaşanlar.)

Devamını Okuyun