Gülru ÖZTUNÇ:

1973 Ankara doğumlu. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV ve Sinema Bölümünden mezun. Bir süre TRT Ankara Radyosu’nda ve çeşitli özel kanallarda, daha sonra uzun yıllar satış ve pazarlama sektöründe çalıştı. Amerika ve İstanbul’da yaşadı. Halen Ankara’da iki kedi ve bir köpeği ile yaşıyor ve sokak hayvanları için gönüllü çalışıyor. Öyküleri Varlık, Gala Pera Fanzin, Mavi Melek, Ekin Sanat, Hurufat, Kirpi Edebiyat ve Düşün Dergilerinde yayınladı. “Ölüler” isimli öyküsü 2009 Özgür Pencere Kadın öyküleri yarışmasında Üçüncülük Ödülünü aldı. “Karanlıkta Bir An” isimli öyküsü 2013 Madenci Edebiyatı Yarışmasında “Korkunun Tırnakları” ismiyle çıkan kitapta yayımlanmaya değer görüldü. Ayrıca Öyküleri Büyülü Yolculuk, XX Kuşağı Öyküleri, Savaş Öyküleri, Kadın Sesleri kitaplarında okuyucuyla buluşmuştur.

Gülru ÖZTUNÇ

Erinç BÜYÜKAŞIK:

Erinç Büyükaşık (1975-...) 1975 Konya doğumlu olan yazar, öğretmen anne ve babanın oğlu olarak dünyaya geldi. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olduktan sonra İstanbul’da öğretmenliğe başladı. Yazma sürecine bir grup arkadaşıyla çıkardığı Düş ve Düşünce adlı dergiyle başlayan yazar, bugüne dek Varlık, Yeni e, Son Gemi, Ekin Sanat, Galapera Öykü fanzin, Temrin, Acemi, BroyEski, Edebiyatist, kahverenkli, Yalnızlar Mektebi, Tetkik dergi, Poesis Edebiyat gibi dergilerde öykü ve incelemeleriyle yer aldı. Son Gemi öykü seçkisi, “Bir Kaşık Sütlaç, Bir Nefes Tarçın” öykü antolojisinde de öyküleriyle yer alan yazarın Söz Dağının Ardındakiler, Suya Gazel, Hep Uzak, Dehlizler ve Rüyalar, Sınırlar Kapalı adını taşıyan öykü kitapları dışında Gogol’un Paltosu adlı edebiyat inceleme kitabı ve Murat Ka’nın Çoğul Tarihi adlı romanı da bulunmaktadır.

Erinç BÜYÜKAŞIK

Filiz ÖZDEMİR:

1963 Ağrı doğumludur.İstanbul 'da yaşıyor. Edebiyatla ilgili yazı serüveninde öykü ve şiirle devam ediyor. Berfin Bahar, Yeni Gelen ve yerel dergilerde yayınlanmış öykü ve şiirleri var. Turkiyenin en güçlü sivil toplum örgütü sayılması gereken ÇYDD'de 30 yıldır gönüllü çalışıyor. İki evlat iki torun sahibi.

Filiz ÖZDEMİR

Münire ÖZGENCAN:

Münire Özgencan (1969- …. ) 1969 yılında İstanbul’da doğdu. Anadolu Üniversitesinden mezun oldu. Edebiyatla ilk gençlik yıllarında sadece okur olarak sürdürdüğü bağını katıldığı bir atölye sayesinde kelimelerin büyüsünü keşfedip, söyleyecek sözünü, hayatla derdini öykülerine taşımıştır. 2009 yılında Büyülü yolculuk, 2013’de Genel Hayat Öyküleri, 2014 yılında Kadın Sesleri, 2016 yılında Ben miyim Kurban?,2018 yılında Son Gemi Antoloji 2 adlı seçkilerde öyküleri ile yer aldı. Ekin sanat, Galapera fanzin, Vagon, Edebiyatist, Varlık dergilerinde öyküleri yayınlandı. Çeşitli etkinliklerde Yaratıcı Yazarlık üzerine konuk yazar olarak katıldı. Şubat 2020’ de “Başka Düşler Zamanı” adlı öykü kitabı yayımlandı. Halen öykü yazmaya devam ediyor.

Münire ÖZGENCAN

Evrim AKTAŞ:

Sosyolog- Toplum Cinsiyet Eşitliği Uzmanı- Eğitmen. İstanbul’da yaşamaktadır. Kamu kurumunda sosyolog olarak görev yapmaktadır. Toplumsal cinsiyet eşitliği alanında çeşitli çalışmalar yürütmektedir. Yazdığı öyküler Varlık, Şahsiyet, Son Gemi gibi dergilerde yayınlanmıştır. Sat-ma öyküsü Varlık’ta yer alan Akdağ, en son “Kadın Yazarlar” öykü atölyesinin koordinatörlüğünü de yürüttü. Buna bağlı olarak Mor Kalem Kadın Öyküleri kitabının da editörlüğünü yürüttü. Öyküleri “Son Gemi” öykü seçkisinde de yayımlandı.

Evrim AKTAŞ

Özlem TÜM:

Bir bahar mevsiminde Ankara’ da dünyaya gözlerini açtı. Masal tadında yaşadı. Hikâye anlatır gibi dostlarıyla sohbetler etti. Öykü. şiir gibi birçok türde kalem oynatırken bu türlerle süregiden bir gelecek hayal ediyor. Yaşamında en sevdiği iki şey okumak ve yazmak. 2012 tarihinden bu güne kadar Kültür Sanat sektöründe profesyonel yaşamımı sürdürüyor. 2008 tarihinde özel bir atölyeden aldığı eğitim ile yazarlık serüveni başladı. 2012'de Kadın Yazarlardan Kadın Öyküleri adlı ortak çalışmada, ilk öyküsü yayımlandı. 2014'de Kesişen Yollar, ilk romanı yayımlandı. 2021 tarihinde Lal adlı öykü kitabı yayımlandı. Bugüne dek fanzin ve online birçok dergide öyküleri yayımlandı. Pandemide Radyo Öyküler'ni de kaleme aldı.

Özlem TÜM

Gülnar Kandeyer:

Çocuk edebiyatçısı, eğitimci. 1 Mayıs 1959, Sorgun / Yozgat doğumlu. Üç çocuklu bir ailenin ortanca çocuğudur. Ailesi 1960 yılında Ankara’ya göç etti. İlk, orta ve yükseköğrenimlerini sırasıyla; Ankara’da Kıbrıs Bayraktar İlkokulu (Kütükçü Ali Bey İlköğretim Okulu), Kocatepe Mimar Kemal Lisesi ile Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde (1994) yaptı. Bitirme tezi “Camii-ün Nezair Divanı” adlı çalışmasıydı. Yükseköğrenimini bitirdikten sonra öğretmenlik mesleğini seçti ve Ankara Cebeci İlköğretim Okulunda Türkçe öğretmeni olarak çalışmaya başladı. Abidin Kandeyer ile evli; Neslihan adında bir kız çocuk annesidir. Kapatby ReklamStore Gülnar Kandeyer’in ilk edebiyat çalışmaları, ilköğretim düzeyine hitap eden masal ve çocuk öyküleriydi. Çalışmaları daha sonra “Ninemin Masal Bohçasından” genel başlığı altında kırk masal kitapçığı olarak 2006 yılında yayımlandı. 7-12 yaş arası çocuklara yönelik 205 masal ve öykü kitabı yayınlanmıştır. Çeşitli masal yarışmalarında 4; öykü yarışmalarında 3 eseri derece almıştır. Öyküleri değişik dergi ve kitaplarda yayınlanmıştır. Aynı zamanda kendi yazdığı masal ve öykü kitaplarını resimlemektedir. ESERLERİ (Masal ve Çocuk Öyküsü): Ninemin Masal Bohçasından (40 kitap, 2006), Okuyan Çocuk (l6 masal)

Gülnar Kandeyer

Oğuz KARTAL:

1997’de Ankara’da doğdu. Yazmaya lise yıllarında başladı. ‘Gölge’ dergisinde deneme türünde serbest metinleri yayınlandı. Erinç Büyükaşık’ın teşvik etmesi sonucu ‘Kurmacalar Atlası’ ve ‘Lilith Öyküleri’ isimli kitap seçkilerinde öyküleriyle yer aldı.

Oğuz KARTAL

Hatice DÖKMEN:

Jale Sancak, Yeşim Cimcoz Yazı Evi, Faruk Duman, Irmak Zileli, Nalan Barbarosoğlu, Aydın Şimşek gibi yazı atölyelerine katıldı. Sevengül Sönmez’in eğitmenliğindeki Yayıncılık Editörlük Atölyesi Sertifika programlarından eğitim aldı. Çeşitli öykü yarışmalarından mansiyon ödülü aldı. Lions Dernekleri öykü yarışmasında ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi öykü yarışmasında birincilikle ödüllendirildi. Kahramanlar Öykülerle Yaşar, Hayata Tutunma Öyküleri, Son Gemi Antoloji 1, Kedi Öyküleri, Sadık Dostlara, Son Gemi Antoloji 1-2, Kaynana Şekeri, Kadın Öyküleri, Aşk Var Düşersen, 21 Kadın 21 Öykü, 22 Kadın 22 öykü, Fenministadtfest, Kahraman Ferdinad gibi öykü derlemelerinde ve Cemal Süreya, İstanbul-Selanik Hattı, Benidorm İstanbul 2020 Türk Şairler Seçkisi gibi şiir gibi derlemelerde yer aldı. Varlık, Kurşun Kalem, Deliler Teknesi, Edebiyatist, Son Gemi, Lacivert, Galapera, Rıhtım, Edebiyat Nöbeti, Karakedi, altZine, Gezite, Kirpi, Gün Dökümü, Temrin, Yazı-yorum gibi pek çok yerde, öykü, şiir ve denemeleri paylaşıldı. Yazarlık Atölyesi eğitmenliği ve editörlük çalışmaları yapıyor. Yayımlanan kitapları: Güneşe Saklanmak (Şiir) - Sağır Kurbağanın İzinde (Öykü) - Sığ Sulardan Okyanusa (Şiir) – Gri Çığlık (Öykü) - Kum Gibi (Roman) - Kemik Çayı (Öykü)- Salı Ertesi (Öykü) (Roman)- Âdem’in İzleri

Hatice DÖKMEN

Gonça Borça:

Eskişehir, Eylül 1973 de bir abi ve bir abladan sonra ailenin en son çocuğu olarak dünyaya geldi. Eylül doğumlu olmasından mıdır bilmem biraz şehir romantiğidir kendisi, yaşanmış hikayeleri, mizahı, şiiri, dostlarla beraber olmayı, okumayı, yazmayı, gezmeyi, şarkı söylemeyi pek bir sever. Şiir ve kompozisyon yarışmalarında ödülleri vardır. İşletme ile Kültürel Miras ve Turizm okudu. Telekom, Araştırma, Sağlık, Evcil hayvan Ürünleri sektörlerinde çalıştı, edebiyattan ve sanattan hiç kopmadı. 2bin‘li yılların sonunda Jale Sancak Öykü atölyesinde buldu kendini ve öykü yazmaya başladı. Bu arada okuma atölyelerinde pek çok edebiyat okumalarına katıldı. Öyküleri ve köşe yazıları pek çok mecrada yayınlandı Doğayı ve hayvanları çok seven bu arkadaşınız her öyküsünde bir ağaç, bir sincap ya da bir kuş kondurup insanın doğanın bir parçası olduğuna ve onsuz yaşayamayacağına inanır. Bu arada nerelisin diye soranlar “Dünya Vatandaşıyım” der. Her insanın mutlaka anlatacak bir öyküsü söyleyecek bir şarkısı vardır.

Gonça Borça